Lietuvos rankraštinio paveldo publikavimas skaitmeninėje erdvėje: skaitmenintų ir viešai prieinamų rinkinių analizė techniniu požiūriu - Gudinavičius, Arūnas (Knygotyra, 2011)
Straipsnyje identifikuojami jau įgyvendinti ir prieinami internete skaitmeninti rankraštinio paveldo rinkiniai (svetainės). Tiriama, kaip jie atitinka geros praktikos standartus ir tarptautines rekomendacijas. Analizuojant remiamasi MINERVA kultūros paveldo svetainių kokybės principais. Daroma išvada, kad lietuviškų svetainių silpnybė yra tęstinumas ir priežiūra, o stiprybė – technologinė atlikimo kokybė. Konstatuojama esama situacija, pateikiamos rekomendacijos ateities projektams.
Keywords: skaitmeninis archyvas; rinkinys; rankraštinis paveldas; kokybės kriterijai