„KNYGOTYROS“ PUBLIKACIJŲ SKLAIDA TARPTAUTINIU MASTU: BIBLIOMETRINĖ ANALIZĖ - MIKNIENĖ, GIEDRĖ (Knygotyra, 2013)
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekaŽygimantų g. 1, LT-01102 Vilnius, LietuvaEl. paštas: mikniene@mab.ltStraipsnyje pateikiami Lietuvos knygotyros srities mokslo darbų, publikuotų 2000–2011 m., kiekybinio tyrimo rezultatai. Tyrimo objektu pasirinktas Lietuvos mokslo darbų leidinys „Knygotyra“. Siekiama atskleisti, kiek šiame žurnale skelbiamos publikacijos pastebimos ir vertinamos pasauliniu lygiu. Publikacijų srautas analizuojamas aštuoniais efektyvią mokslo žinių sklaidą pasaulyje lemiančiais aspektais. Tyrimo metu nustatyta, kad „Knygotyra“ atitinka šešis minėtus kriterijus. Tai rodo, kad Lietuvos knygotyros mokslas sėkmingai įsilieja į pasaulio mokslo publikacijų srautą. Kartu pastebima, kad lituanistinė „Knygotyros“ orientacija lemia menką tarptautinį žurnalo straipsnių citavimą ir tai, kad nėra tarptautinės bendraautorystės.
Keywords: knygotyra; publikacijos; tarptautinė sklaida; duomenų bazės; citavimas; bibliometrinė analizė