Laikraštis „Šviesa“ - Vėbra, Rimantas (Knygotyra, 1976)
XIX a. antrosios pusės lietuvių periodinė buržuazinė spauda, kaip ir mokslinių bibliotekų rankraštynuose bei archyvuose esanti medžiaga, sudaro svarbiausius šaltinius to laikotarpio problemoms tyrinėti. Tačiau lietuvių istoriografijoje iki pastarojo meto pasigendama platesnių, apibendrinančių darbų, skirtų nurodytiems šaltiniams tyrinėti.Šiuo darbu, skirtu laikraščiui „Šviesa“, kiek leido apimtis, ir bandoma bent iš dalies užpildyti esamą spragą.