RANKRAŠTINIS PAVELDAS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO BIBLIOTEKOS RINKINIUOSE - ČESNULEVIČIŪTĖ, DANUTĖ; STEPONAVIČIŪTĖ, DANUTĖ (Knygotyra, 2012)
Klaipėdos universiteto bibliotekaK. Donelaičio a. 3, LT-92144, Klaipėda, LietuvaEl. paštas: danute.cesnuleviciute@cb.ku.lt ; emilija.steponaviciute@cb.ku.ltApžvalgoje supažindinama su Klaipėdos universiteto bibliotekos Retų spaudinių, kolekcijų ir rankraščių skyriaus rankraštiniu paveldu, asmenų archyvais. Apžvelgiamas dr. Kazio Pemkaus archyvo turinys, Mažosios Lietuvos archyvo rankraštinis paveldas, kituose fonduose laikoma medžiaga.
Keywords: Klaipėdos universiteto biblioteka; Kazys Pemkus; Ansas Lymantas; Ieva Jankutė; rankraštinis paveldas; emigracija; Mažoji Lietuva; išeivijos veikėjai