IRENA PETRAUSKIENĖ (1927–2014) - BRAZIŪNIENĖ, ALMA (Knygotyra, 2015)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: alma.braziuniene@kf.vu.lt Atsisveikinome su Lietuvos kultūros istorike Irena Petrauskiene. Ji buvo knygos žmogus, knygotyrininkė tiesiogine to žodžio prasme. Lietuvos knygos istorija buvo svarbiausias jos mokslinių tyrimų objektas, o rūpestis dėl knygų lydėjo visą sąmoningą gyvenimą, pradedant dešimtmečiais, praleistais Vilniaus universiteto bibliotekoje, baigiant Vilniaus jėzuitų akademijos spaustuvės tyrimais.