KNYGA APIE TEOLOGĄ IR POETĄ KRISTIJONĄ DONELAITĮ - KRIVIENĖ, IRENA (Knygotyra, 2015)
Vilniaus universiteto biblioteka Universiteto g. 3, LT-01122 Vilnius, Lietuva El. paštas: irena.kriviene@mb.vu.lt SCHOENBORN, Ulrich. Kristijonas Donelaitis (1714–1780): Zwischen Theologie und Poesie. Munchen: GRIN VERLAG GMBH, 2014. 230 p. ISBN 978-3-656-64678-5. Gausų 300-ųjų Kristijono Donelaičio gimimo metinių jubiliejinių renginių ir publikacijų sąrašą papildė 2014 metais Vokietijos GRIN leidyklos išleista Ulricho Schoenborno knyga Kristijonas Donelaitis (1714–1780): tarp teologijos ir poezijos (vok. Kristijonas Donelaitis (1714–1780): Zwischen Theologie und Poesie). Kaip knygos pratarmėje rašo autorius, imtis leidinio, skirto didžiajam lietuvių literatūros klasikui, jį paskatino 2013 m. rudenį Lietuvių kultūros instituto surengta konferencija „Prūsų ir lietuvių poetas Donelaitis / Donalitius ir jo epocha“. Vokietijos mieste Lampertheime-Hüttenfelde vykusioje konferencijoje skaitytame pranešime U. Schoenbornas apžvelgė K. Donelaičio kūrybą XVIII a. religiniame ir teologiniame kontekste, evangelikų liuteronų kunigo poeto sąsajas su Karaliaučiaus teologine aplinka bei jos įtaką jo kūrybai. Pranešime glaustai pristatytas temas autorius išplėtojo apžvelgiamoje knygoje. [...]