JAUNIEJI KOMIKSŲ KNYGŲ GERBĖJAI PRANCŪZIJOJE IR JŲ KŪRYBA INTERNETE - JANKEVIČIŪTĖ, LAURA (Knygotyra, 2015)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: laura.jankeviciute@gmail.com Straipsnyje analizuojama gerbėjų kultūra, aptariami skaitmeninės revoliucijos paskatintos gerbėjų kūrybos bruožai. Ypatingas dėmesys skiriamas skaitmeniniam ekspresyvumui, kurio dėka randasi naujos įvairių visuomenės grupių saviraiškos formos. Remiantis Bordo miesto (Prancūzija) viešosiose mokyklose atlikto tyrimo duomenimis, nagrinėjami jaunųjų komiksų knygų gerbėjų kuriamų ir internete platinamų istorijų rašymo ir skaitymo procesų ypatumai.