BIOGRAFISTIKOS SAMPRATA LIETUVOS IR UŽSIENIO TYRĖJŲ DARBUOSE - JAKIMAVIČIŪTĖ, IVETA (Knygotyra, 2015)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: iveta.jakimaviciute@kf.vu.lt Remiantis užsienio ir Lietuvos autorių teoriniais ir metodologiniais teiginiais, straipsnyje siekiama pateikti biografistikos sąvokos, objekto ir funkcijų sampratą, vietą ir ryšį su kitais mokslais; apžvelgti lietuviškos knygotyrinės biografistikos istorinę raidą, įvardyti pagrindinius laikotarpius ir esminius jų savitumus; pristatyti biografinį metodą kaip bendramokslinį ir specialų pagrindinį knygotyrinės biografistikos tyrimų metodą ir apžvelgti tiek Lietuvos, tiek užsienio tyrimų organizaciją.