LIETUVOS ŽYDŲ RELIGINĖ KNYGA 1928–1940 METŲ „BIBLIOGRAFIJOS ŽINIOSE“ - JUONYTĖ, ŽIVILĖ (Knygotyra, 2014)
zivile.juonyte@gmail.com Lietuvos žydų religinė knyga – reikšminga, tačiau iki šiol menkai tyrinėta Lietuvos knygos paveldo dalis. Žydų knygos Lietuvoje pradėtos spausdinti XVIII amžiaus pabaigoje. Pirmosios Lietuvos nepriklausomybės metais žydų spaudos centrais tapo Kaunas ir Kėdainiai, kuriuose žydų literatūra spausdinta hebrajų ir jidiš kalbomis. Straipsnyje tiriamos žydų religinės knygos, išleistos 1928–1940 metais ir įtrauktos į Lietuvos bibliografijos instituto leidinį „Bibliografijos žinios“. Šis informacinis leidinys, sistemingai fiksavęs ne vien lietuvišką, bet ir kitakalbę Lietuvos spaudos produkciją, yra vertingas bibliografinės informacijos apie tiriamojo laikotarpio Lietuvos žydų knygą šaltinis.