FORMALIOJI MOKSLO KOMUNIKACIJA MOKSLO LEIDINIUOSE „KNYGOTYRA“ IR „INFORMACIJOS MOKSLAI“: KIEKYBINIS TYRIMAS - STONKIENĖ, MARIJA; JANIŪNIENĖ, ERIKA; MATKEVIČIENĖ, RENATA (Knygotyra, 2010)
Vilniaus universiteto Komunikacijos ir informacijos katedra Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: marija.stonkiene@kf.vu.lt; erika.janiuniene@kf.vu.lt; enata.matkeviciene@kf.vu.lt Straipsnyje, aptarus mokslo komunikacijos raiškas, formaliosios mokslo komunikacijos mokslininkas–mokslininkui svarbą, analizuojama Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkų formalioji mokslo komunikacija. Tiriama visuminė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkų mokslo komunikacijos struktūra, mokslo produkcijos sklaidos geografinė aprėptis, mokslo komunikacijos dalyviai. Tyrimas atskleidė, kad formalioji mokslo komunikacija dominuoja visuminėje Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkų mokslo komunikacijos struktūroje ir kad Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkų formalioji mokslo komunikacija telkiasi Lietuvoje. Formaliosios komunikacijos ir informacijos mokslo komunikacijos, tarpininkaujamos specializuotų mokslo leidinių „Knygotyra“ ir „Informacijos mokslai“ (2000–2005), tyrimas leido išskirti institucijas, kuriose vykdomi komunikacijos ir informacijos srities moksliniai tyrimai, aktyviausius mokslo dalyvius. Atlikus tyrimą buvo suformuluota prielaida, kad Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkai formuoja komunikacijos ir informacijos mokslų srities žemėlapį Lietuvos formaliojoje komunikacijos ir informacijos mokslo komunikacijoje.