VAIKAS IR VIRTUALUS SKAITYMAS: PRANCŪZIŠKOS KNYGOS VAIKAMS INTERNETE - JANKEVIČIŪTĖ, LAURA (Knygotyra, 2010)
Université Michel de Montaigne Bordeaux 3, France Equipe d’accueil MICA (Médiation, Information, Communication, Art) El. paštas: laura.jankeviciute@gmail.com Straipsnyje analizuojama naujųjų technologijų įtaka jaunosios kartos kultūrai, skaitymo vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje. Pateikiamas šešių prancūziškų knygų vaikams internete tyrimas, atliktas naudojantis keturiomis pagrindinėmis daugialypės terpės charakteristikomis. Stengiamasi atsakyti į klausimą, kas turėtų leisti virtualias knygas ir koordinuoti šios nišos plėtrą. Išanalizuota tradicinių knygų leidėjų pozicija ir viešojo sektoriaus iniciatyvos.