REDAKTORIAUS VAIDMUO VERSTINĖS GROŽINĖS LITERATŪROS LEIDYBOJE - BRASAITĖ, FAUSTA (Knygotyra, 2013)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: fausta.brasaite@kf.vu.lt Straipsniu siekiama nustatyti redaktoriaus vaidmenį verstinės grožinės literatūros leidyboje. Atlikus literatūros analizę bei kokybinį redaktoriaus vaidmens grožinės literatūros leidyboje tyrimą (interviu su Lietuvos redaktoriais, vertėjais ir leidėjais), buvo prieita prie išvados, kad nuo redaktoriaus ir vertėjo bendradarbiavimo priklauso verstinės grožinės literatūros kokybė, todėl redaktoriaus vaidmuo verstinės grožinės literatūros leidyboje yra itin svarbus. Tyrimas atskleidė, jog redaktoriaus ir vertėjo bendradarbiavimo problema turėtų rūpėti leidyklų vadovams, nes kaip tik dėl tokio bendradarbiavimo stokos nukenčia grožinės literatūros vertimų kokybė, o kartu ir leidyklos autoritetas, todėl redaktoriaus ir vertėjo bendradarbiavimo klausimas neturėtų būti paliktas savieigai.