APPLE APP STORE PLATFORMA LIETUVIŠKŲ SKAITMENINIŲ KNYGŲ LEIDYBOJE - ŽARKOVA, ALISA (Knygotyra, 2013)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: alisazarkova@gmail.com Straipsnyje analizuojama skaitmeninių knygų platformos sąvoka, leidybos požiūriu palyginamos populiariausios pasaulyje skaitmeninių knygų platinimo platformos, įvardijami skaitmeninių knygų platinimo būdai, nagrinėjama lietuviškų skaitmeninių knygų pasiūla bei tiriamas „Apple App Store“ platformos skaitmeninių knygų skaitytojų poreikis Lietuvoje. Tyrimo rezultatai atskleidžia Lietuvos rinkos problemas, leidžia prognozuoti nagrinėjamo rinkos segmento ateities perspektyvas, gali būti naudingi leidybos specialistams ir patiems leidėjams, jau platinantiems savo „Apple App Store“ platformos skaitmenines knygas ir vis dar svartantiems, ar verta žengti į šią leidybos erdvę.