XVII amžiaus Karaliaučiaus proginiai eilėraščiai [Dalies PDF puslapių trūksta] - Walter, Axel E. (Knygotyra, 1999)
Straipsnyje analizuojami Karaliaučiuje leisti ir daugiausia rašyti proginiai poezijos kūriniai. Apibūdinama jų tipologija, žanrai, istoriografija. Antrojoje straipsnio dalyje rašoma apie Karaliaučiaus senųjų bibliotekų, proginės poezijos literatūros leidinių, taip pat pirmųjų lietuviškų knygų likimą. Autorius išsamiai apibūdina Lietuvos mokslų akademijos bibliotekoje surastą kunigo Stephano Wilkau ir J. Bretkūno dukters Barboros vestuvinį epitalamą.