Vilniaus universiteto profesorės Audronės Glosienės (1958–2009) knygotyrinis palikimas - Navickienė, Aušra; Kepalienė, Fausta (Knygotyra, 2023)
Straipsnyje nagrinėjama Vilniaus universiteto profesorės Audronės Glosienės (1958‒2009) knygotyriniai darbai, kiekybiniu požiūriu juos analizuojant bendrame tyrėjos publikacijų kontekste, pateikiant teminę ir tipologinę analizę, prisimenant pasirodymo aplinkybes. Kaip tyrimo šaltinius autorės naudoja specialiai šiam tyrimui parengtas bibliografines priemones, kuriose laikantis chronologinio principo suregistruotos tipologiniu požiūriu įvairios mokslininkės knygotyrinės tematikos publikacijos ir jos vadovauti disertaciniai ir studentų baigiamieji darbai, taip pat VU bibliotekos Rankraščių skyriuje po mokslininkės mirties suformuotus Glosienės dokumentų fondus, pastarųjų trijų dešimtmečių komunikacijos ir informacijos mokslų istorijos faktus fiksuojančius informacinius ir bibliografinius leidinius bei dar gyvus kolegų atsiminimus. Tyrimo rezultatai atskleidžia A. Glosienės knygotyrinio palikimo vietą Lietuvos knygotyros tyrimų kontekste, jos nuopelnus rengiant knygos mokslininkus ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete vykdomų įvairių studijų programų absolventus, prisideda prie KIM kaip tarpsritinius mokslus vienijančio darinio tapatybės formavimosi Lietuvoje.