LIETUVOS KNYGOS PAMINKLŲ STANDARTO RENGIMO GALIMYBĖS IR PERSPEKTYVA - BLIŪDŽIUVIENĖ, NIJOLĖ (Knygotyra, 2011)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: nijole.bliudziuviene@kf.vu.lt Saugant Lietuvos dokumentinį paveldą svarbią vietą užima su knyga susijusios vertybės. Todėl svarbu nustatyti Lietuvos vertingiausius spaudos paveldo objektus, juos tirti ir išsaugoti, numatyti jų atpažinimo, apskaitos, registravimo, įtraukimo į kilnojamųjų kultūros paveldo vertybių apsaugą reglamentuojančius teisės aktus procedūrą. Straipsnio tikslas – išanalizuoti esamą teisinę ir empirinę knygos paminklų identifikavimo situaciją bei ja remiantis pateikti Lietuvos knygos paminklų standarto gaires.