Elektrofotografijos panaudojimas mikrofilmams didinti - Плавина, И. З. (Knygotyra, 1964)
Elektrografiniu būdu lengva gaminti fotokopijas iš mikrofilmų. Tam tikslui panaudojamas elektrofotografinis popierius, sukurtas Elektrografijos mokslinio tyrimo institute, o šiuo metu gaminamas Kauno J. Janonio vardo popieriaus fabrike (ЭФО-1 arba ЭФО-2). Elektrografiniu būdu galima gauti negatyvinį arba pozityvinį to paties mikrofilmo padidintą vaizdą. Tam tikslui paruošiami skirtingi ryškalai. Fotokopijoms gaminti iš mikrofilmų naudojamas paprastas didintuvas, 3–5 W galingumo aukštos įtampos generatorius arba lygintuvas (7–10 kv įtampos), ir elektrodas popieriui elektrizuoti. Elektrodas (organinio stiklo rėmelyje su rankenėle įtemptos dvi-trys 150 mm ilgio ir 0,1 mm skersmens volframo vielytės) prijungiamas prie generatoriaus neigiamo poliaus. Elektrofotografiniu būdu vaizdas gaunamas maždaug per minutę. Elektrofotografinės medžiagos žymiai pigesnės už paprastoje fotografijoje naudojamas medžiagas. Šiuo metodu iš mikrofilmų fotokopijas gali gaminti kiekviena bibliotekos fotolaboratorija.