Kauno politechnikos instituto bibliotekos veikla 1923–1965 metais - Užkuraitė, S. (Knygotyra, 1966)
Dabartinė Kauno Politechnikos instituto biblioteka gimė beveik kartu su pirmąja Kauno aukštąja mokykla – universitetu. Kaip Kauno universiteto biblioteka ji gyvavo ligi 1951 m. sausio 1 d. Pertvarkius Kauno universitetą į dvi aukštąsias mokyklas, pasikeitė jos pavadinimas: ji tapo Kauno Politechnikos instituto biblioteka. Bibliotekos veikla nenutrūko. Ji perėmė iš Kauno universiteto bibliotekos visą materialinę bazę su jos didžiuliais knygų fondais ir kai kurias tradicijas. Todėl Kauno universiteto bibliotekos veikla glaudžiai susieta su Kauno Politechnikos instituto biblioteka ir negali būti iš jos istorijos išbraukta. Instituto bibliotekos veikla skirstytina į tris laikotarpius: iki 1940 m. birželio mėn., 1940–1941 metai ir pokario metai.