Dėl Grimų pasakų iliustravimo - Kunze, Horst (Knygotyra, 1974)
Žymus VDR bibliotekininkystės žinovas prof. dr. H. Kunze yra vienas didžiausių specialistų vaikų knygos srityje. Jo straipsnis „Dėl Grimų pasakų iliustravimo“ supažindina mus su šio praturtinusio pasaulinę literatūrą pasakų rinkinio 150 metų leidimo ir iliustravimo istorija. Iškeldamas šio rinkinio autorių Jokūbo ir Vilhelmo Grimų vaidmenį vokiečių liaudies literatūros ir germanistikos mokslo istorijoje, prof. H. Kunze pagrindinę vietą straipsnyje išskiria brolių Grimų „Vaikų ir namų pasakų“ iliustratorių kūrybinio įnašo analizei ir įvertinimui, pradedant pirmuoju žymesniu šio veikalo iliustratorium anglų grafiku G. Kruikšenku (Cruikshank), o taip pat žymiais vokiečių dailininkais J. H. Rambergu, F. v. Pocciu, L. Richteriu, M. v. Švindu, M. Slevogtu, J. Grabianskiu ir kt. ir baigiant Verneriu Klemke (VDR), kuris pirmas pateikė socialistinę liaudies pasakos ir jos iliustracijos meno interpretaciją, kai iliustracijos paskirtis „ne tiek apšviesti mitus iš žilos praeities, kiek per sveiką fantazijos ir realizmo mišinį priartinti pasakų pasaulį šiuolaikiniam supratimui“. Prof. H. Kunze buvo atvykęs į Vilnių 1972 m. Grimų pasakų leidinių parodos čia atidarymo proga.