VIENTISOS KULTŪROS PAVELDO SKAITMENINĖS APLINKOS KŪRIMAS: STANDARTIZACIJOS ASPEKTAS - BLIŪDŽIUVIENĖ, NIJOLĖ (Knygotyra, 2011)
Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas, Universiteto g. 3, LT-01513 Vilnius, Lietuva El. paštas: nijole.bliudziuviene@kf.vu.lt Straipsnyje nagrinėjama standartizacijos reikmė kuriant bendrą Europos Sąjungos kultūros erdvę ir standartizacijos procesai Lietuvos atminties institucijų kultūrinės integracijos kontekste. Keliamas klausimas, kaip standartizacija gali suartinti atminties institucijas, skatinti jų partnerystę ir integraciją. Daroma išvada, kad kultūrinė integracija ir standartizacinė integracija gali būti laikomos naujais atminties institucijų vientisos kultūros paveldo skaitmeninės erdvės kūrimo veiksniais.