ASMENINIŲ BIBLIOTEKŲ PAVELDAS LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJOS VRUBLEVSKIŲ BIB¬LIOTEKOJE - LIUDAVIČIENĖ, DAIVA; VENCLOVIENĖ, ANA (Knygotyra, 2012)
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka Žygimantų g. 1, LT-01102 Vilnius, Lietuva El. paštas: liudaviciene@mab.lt, vencloviene@mab.lt Apžvalgoje aptariama Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje taikoma knygų kolekcijų tvarkymo praktika: apibūdinamos trys vertingiausios pastaraisiais metais gautos kolekcijos, kurioms įprasminti pasirinkti skirtingi būdai: Mykolo Giedraičio (g. 1929), Antano Rimvydo Čaplinsko (1939–2011) ir Justino Marcinkevičiaus (1930–2011).