Vokietijos metraščiui „Annaberger Annalen über Litauen und deutsch-litauische Beziehungen“ – ketvirtis amžiaus - Hermann, Arthur (Knygotyra, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba] Tyrimo objektas yra Vokietijoje nuo 1993 m. leidžiamas metraštis „Annaberger Annalen über Litauen und deutsch-litauische Beziehungen“ („Anabergo analai apie Lietuvą bei vokiečių ir lietuvių santykius“). Per 25 metus tradiciniu ir skaitmeniniu būdu paskelbti 26 tomai, kuriuos sudaro 221 autoriaus pateiktų 318 straipsnių, apimančių 7440 puslapių. Rengia ir leidžia iniciatorių grupė Arthur Hermann, Annemarie Lepa, dr. Christina Nikolajew ir dr. Lina Pilypaitytė. Užsakovai yra Baltischer Christlicher Bund (Bonn) ir Litauisches Kulturinstitut (Lampertheim). Nusistovėjo tradicija moksliniams straipsniams kiekviename tome skirti du trečdalius puslapių, trečdalį – kitokio pobūdžio publikacijoms. Tyrimų nuolat gausėja. Anksčiau plačiau tyrinėti Vokiečių Ordino ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės santykiai, šiandien daugiau rašoma XIX–XX a. Vokietijos ir Lietuvos ryšių bei kitomis temomis, Rytų Prūsijos, Klaipėdos krašto gyventojų ir paveldo klausimais. Metraščio spausdintinės versijos abonentų yra apie 100, skaitmeninės – tūkstančiai. Metraščio ateitis nėra aiški dėl finansavimo problemų.