Takoskyra tarp gretinamosios leksikologijos ir vertimo mokslo - Katinas, Daumantas (Kalbotyra, 2008)
Viena iš daugelio neišspręstų gretinamosios leksikologijos problemų yra jos santykis su kitais mokslais: leksikografija, leksine semantika, kalbų tipologija, užsienio kalbų mokymu, vertimo mokslu ir kt. Kadangi vertimo mokslas dėl vertimų poreikio ES institucijose, grožinės literatūros vertimų gausos, geriausių metų vertėjų rinkimų ir pan. pastaruoju metu tampa vis populiaresnis, straipsnyje bandoma apibrėžti šios mokslo srities santykį su gretinamąja leksikologija. [...]