Substitucija kaip rišlumo priemonė zoologiniuose tekstuose - Verikaitė, Daiva (Kalbotyra, 1998)
Substitucija - viena iš svarbiausių teksto rišlumo ir kalbos ekonomijos priemonių. Šiame straipsnyje analizuojamas trijų pagrindinių - daiktavardinės frazės, veiksmažodinės frazės ir sakinio - substitucijų vaidmuo formuojant rišlų zoologinį tekstą.