Kai kurie artikelio tekstinės funkcijos aspektai zoologiniuose tekstuose - Verikaitė, Daiva (Kalbotyra, 1998)
Tekstinė artikelio funkcija yra gana svarbi kuriant rišlų mokslinį tekstą. Kataforinis artikelis moksliniame tekste pasitaiko dažniau negu artikelis, atliekantis anaforinę funkciją, tačiau jis neturi įtakos teksto rišlumui. Anaforinis artikelis dažnai pakeičiamas parodomuoju įvardžiu this, kuris efektyviau sujungia daiktavardinę frazę su anksčiau paminėtu referentu. Vis dėlto tam tikrais atvejais žymimasis anglų kalbos artikelis, atliekantis anaforinę funkciją, yra nepakeičiama rišlumo priemonė.