Semantinio lauko Frau leksemų reikšmių tyrinėjimas - Drößiger, Hans-Harry (Kalbotyra, 1998)
Straipsnyje analizuojamos semantinio lauko Mensch. Weiblich leksemos dabartinėje vokiečių kalboje. Semantinio lauko centre yra leksema Frau (moteris, žmona). Šalia jos nagrinėjamos leksemos Weib (moteriškė, žmona, boba), Fräulein (panelė), Mädchen (mergaitė, mergina), Jungfrau (mergina, mergelė), Dame (dama, ponia).Straipsnyje pateikiama išsami kiekvienos leksemos semantinės struktūros analizė, nustatomi leksemų semantikos ypatumai bei pakitimai, lyginant jas su vidurinės vokiečių aukštaičių kalbos atitinkamų leksemų reikšmėmis.