Apie vokiečių kalbos frazeologijos vystymosi tendencijas - Beniulienė, Asta (Kalbotyra, 1998)
Straipsnyje pateikiama dabartinės vokiečių kalbos frazeologijos tyrinėjimų apžvalga, parodomos šios savarankiškos lingvistinės disciplinos vystymosi kryptys, problemos ir aktualios ateities tyrinėjimo temos. Straipsnyje nagrinėjami pagrindiniai daugumos tyrinėtojų priimti ir vartojami vokiečių kalbos frazeologijos terminai, frazeologijos objekto, apibrėžimas bei klasifikacija.Darbe pateikiama informacija apie Europos frazeologų simpoziumus, apie lingvistinius žurnalus, nagrinėjančius frazeodidaktinius klausimus, supažindinama su kitais svarbesniais naujausiais frazeologijos darbais, skirtais tiek studentams, tiek kolegoms germanistams ir visiems besidomintiems vokiečių kalbos frazeologija.