Apie semantinę tikrinių daiktavardžių struktūrą - Бирилло, Ж. (Kalbotyra, 1997)
Straipsnio “Apie semantinę tikrinių daiktavardžių struktūrą” autorė pažymi, kiek svarbu yra tirti nacionalinį kultūrinį tikrinių daiktavardžių semantikos komponentą. Nustatant su toponimais susijusias asociacijas, naudotasi medžiaga, gauta iš rusų ir lietuvių informantų atliekant asociatyvų eksperimentą.Lyginant gautus duomenis, autorius prieina išvadą, kad toponimų reikšmę lemia ne tik toponimo ir denotato sąryšis, bet ir emocinė vertinimo informacija, t. y. konotacijos.