Teodoro Studito “Pamokslų” (“Oglasitelnyje poučenija”) datavimo klausimu (Lietuvos MA bibliotekos rankraštis F21-798) - Морозова, Н. (Kalbotyra, 1997)
Visuose bažnytinių slavų kalba rašytų rankraščių kataloguose šis Lietuvos MA bibliotekos rankraštis (F2l-798) nepagrįstai yra datuojamas 1476 m. Istorinių ir chronologinių perrašinėtojo prierašo duomenų analizė ir popieriaus vandenženkliai leidžia manyti, kad kodeksas buvo perrašytas apie 1500 m.