Apie vieną iš about reikšmių - Šeškauskienė, Inesė (Kalbotyra, 1994)
Straipsnio tikslas - išsamiai aprašyti vieną iš angliškojo prielinksnio ABOUT reikšmių.Pirmoje dalyje apibrėžiama lingvistinio vieneto reikšmė ir bendrais bruožais apžvelgiama kai kurios prielinksnių reikšmės traktuotės, sutinkamos lingvistinėje literatūroje. Atkreipiamas dėmesys į daugelyje dabartinių žodynų ir gramatikų pateikiamų prielinksnių reikšmių aprašymo neadekvatumą.Antroje dalyje aprašomi ir bandomi įrodyti vartojimo/nevartojimo faktais tokie vienos iš prielinksnio ABOUT reikšmių komponentai: (1) erdvėje, supančioja Y, sukuriama atmosfera X, perteikianti įtampą, nerimą ir pan.; (2) ši erdvė funkcionuoja kaip duota, o ne sukuriama X-o (X-ų) išsidėstymo ar judėjimo; (3) ši erdvė išsidėsčiusi labai arti nuo Y.