Dėl presupozicijos sąvokos - Pilka, Alfonsas (Kalbotyra, 1990)
Susidomėjimas presupozicija lingvistikoje atsirado dėl tiesioginės loginių-filosofinių jos koncepcijų, turinčių senas tradicijas, įtakos. Loginė (semantinė) presupozicija dažniausiai suprantama kaip santykis tarp propozicijų S ir S’: propozicija S presuponuoja propoziciją S’, jei ir tik jei S’ yra būtinai tuomet, kai yra S, taip pat kai nėra S, t. y. kai yra ne S.Nedisponuojant kokiu nors griežtu presupozicijos sąvokos apibrėžimu, sunkiai nusakomos jos ribos su kitais turinio plano (implicitiniais) komponentais.