Vokiečių kalbos absoliutus akuzatyvas ir jo atitikmenys lietuvių kalboje - Dikšaitė, Jūratė (Kalbotyra, 1990)
Straipsnyje nagrinėjamas absoliutus akuzatyvas vokiečių kalboje ir jį atitinkančios žodžių grupės lietuvių kalboje. Absoliutų akuzatyvą, kurio struktūrą Akkusativ + pG (prielinksninė grupė) + Partizip II, lietuvių kalboje gali atstoti dalyvinė grupė su daiktavardžio galininku arba prielinksninė grupė su prielinksniu “su” + kita pG arba pG turinti “su” + įnagininkas arba vietininkas. Visos šios žodžių grupės lietuvių kalboje eina sakinyje predikatiniu pažyminiu kaip ir vokiečių kalbos absoliutus akuzatyvas. Savo struktūra ir atliekama sintaksine funkcija į absoliutų akuzatyvą panašus lietuviškas eliptinis sakinys, sudarytas iš veiksnio ir vietos aplinkybių ir nusakantis veikėjo aprangą, išorės bruožus bei kitus veiksmo metu jo naudojamus daiktus.