Prielinksninės grupės vidaus struktūra - Lakienė, Elena (Kalbotyra, 1987)
Straipsnyje bandoma panagrinėti prielinksninės grupės struktūrinius ypatumus. Atsižvelgiant į prielinksninės grupės išplėtimo būdus, skiriama trijų tipų pagrindinės grupės: pirminė, neišplėstinė, grupė, išplėsta derinamaisiais pažyminiais, ir grupė, išplėsta nederinamaisiais pažyminiais. Ketvirtojo tipo grupė – kombinuota išplėstinė – pirmųjų trijų tipų sintezė. Šio tipo grupės išplėtimo galimybės yra neribotos, ir dabartinėje vokiečių kalboje aptinkama vis naujų struktūrinės prielinksninės grupės variantų.