Konkrečioji poezija vokiečių kalbos mokymo procese - Kohrs, Jurgita (Kalbotyra, 2001)
Vokiečių kalbos mokymo praktika Vokietijoje rodo, kad taip vadinamos konkrečiosios poezijos (vok. Konkrete Poesie) tekstai labai sėkmingai ir efektyviai taikomi kalbos mokymo procese. Straipsnyje išsamiai aptariamos šios poezijos pritaikymo galimybės vokiečių kalbos mokymo procese Lietuvoje, atskleidžiamos konkrečiosios poezijos funkcijos bei pagrindiniai mokymo tikslai.R. O. Wiemer’io eilėraščio “Empfindungswörter” (“Jaustukai”) pavyzdžiu pateikiamas konkretus Sios poezijos taikymo modelis, kurį straipsnio autorė jau ne kartą išbandė su Vilniaus Universiteto vokiečių filologijos specialybės antro kurso studentais kalbinės veiklos igūdžių ugdymo pratybose. Darbe pabrėžiama įvairiapusiška konkrečiosios poezijos mokomoji bei didaktinė vertė ir daroma išvada, kad šie tekstai ir Lietuvoje galėtų ir turėtų būti integruojami į vokiečių kalbos mokymo procesą.