Kodos nebuvimo suvaržymo (angl. NOCODA Constraint) pažeidimai paskutiniame žodžio skiemenyje (anglų ir lietuvių kalbų analizė) - Steponavičienė, Simona; Katinaitė, Edita (Kalbotyra, 2001)
Tirta koda paskutiniame anglų ir lietuvių kalbų skiemenyje Optimalumo Teorijos plotmėje (1397 lietuvių kalbos žodžių paskutiniai skiemenys ir tiek pat anglų kalbos žodžių paskutinių skiemenų). Nustatyta, kad lietuvių kalba pažeidžia universalų kodos nebuvimo principą daug mažiau nei anglų kalba. Šia prasme lietuvių kalba yra mažiau žymėta. Tai rodo, kad kodos nebuvimo ir kompleksinės kodos universalūs suvaržymai gali pasirodyti beesą aukštesnėje suvaržymų hierarchijos pozicijoje lietuvių kalboje nei anglų kalboje, kurioje šis suvaržymas užima žemiausią poziciją. Minėta hierarchija lietuvių kalboje nėra nustatyta, todėl šis gretinamasis tyrimas yra indėlis į jos sudarymą.