Žodžiai ir posakiai teroristams nusakyti po 2001 09 11. Onomasiologinė analizė - Satkauskaitė, Danguolė (Kalbotyra, 2004)
Po 2001 m. Amerikoje įvykdyto rugsėjo 11-osios teroristinio išpuolio vis dažniau užsimenama apie naujas terorizmo formas. Lingvistikoje pastebimos naujos kalbinės tendencijos, išreiškiančios teroristinį diskursą.Šio straipsnio tikslas yra supažindinti su kalbos priemonėmis, identifikuočiomis atsirandančius naujus teroristų tipus; išaiškinti kokias pragmatines funkcijas atlieka tam tikros morfologinės bei sintaksinės konstrukcijos, o semantiniu požiūriu – kokios semos vyrauja. Remiamasi onomasiologiniu principu.Referencinių žodžių ir posakių korpusas morfologiškai-sintaksiškai yra suskirstytas į tokias grupes: paprastos leksemos, sudurtiniai daiktavardžiai, būdvardinės sintagmos, genityvinės, prielinksninės konstrukcijos, sudėtiniai daiktavardiniai junginiai bei šalutiniai sakiniai. Pastebėta, kad visų anksčiau paminėtų konstrukcijų semantika yra panaši. Visgi, akivaizdžiai išskiriami tokie aspektai, kaip: teroristų religija, fanatizmas, jų kilmė, brutalumas, savižudybės aspektas, teroro aktų naujumas ir teroristų techninis pasiruošimas.