Mokslinio darbo rašymas: užduočių sekos principas kaip įrankis besimokančiojo autonomijai skatinti - Šeškauskienė, Inesa (Kalbotyra, 2006)
Straipsnyje nagrinėjamas užduočių sekos principo (USP) efektyvumas taikant jį anglų filologijos programos bakalauro studijų pakopos rašymo kurse. Iki šiol USP naudotas tik praktinei negimtajai kalbai mokytis. Jo esmę sudaro užduočių seka, kurioje paskesnė užduotis remiasi ankstesne.Susidūrus su studentų darbo grupėje motyvacijos problema, kai kiekvienas iš jų rašo individualų bakalauro darbą pagal pasirinktą temą, mėginta pritaikyti USP bei recenzavimo metodą (peer review) darbui grupėje rašant mokslinio darbo įvadą. Swales’o CARS modelio seka buvo kiek pakeista, tarp sudedamųjų dalių įterptas studentų recenzavimas.Paaiškėjo, kad USP, taikytas kartu su recenzavimo metodu, yra labai efektyvus skatinant darbą grupėje, o kartu ugdo studentų motyvaciją rašyti pasirinktą individualų darbą. Sistemingas recenzavimo metodo taikymas padėjo studentams įsitraukti į kritikų/recenzentų vaidmenį.USP ir recenzavimo metodas paskatino studentus rašant darbus atsižvelgti į skaitytoją, suvokti save kaip akademinės bendruomenės dalį, poreikį laikytis vieningų akademinių normų. Jis taip pat perkėlė daugiau atsakomybės už mokymosi procesą studentui.