Žmogaus išorinių savybių apibūdinimas kai kuriais zoomorfizmais - Rosinienė, Gražina (Kalbotyra, 1977)
Šiame straipsnyje aprašomos miško žvėris reiškiančių žodžių perkeltinės reikšmės, vartojamos žmogaus išorei apibūdinti lietuvių kalboje; be to, parodoma, kaip tos reikšmės realizuojamos kalboje ir kokį atspalvį (menkinamąjį ar maloninį) jos turi. Pirmajame skyrelyje nagrinėjami zoomorfizmai, apibūdinantys apskritai žmogaus išvaizdą ir atskiras jo kūno dalis, pvz.: plaukus, akis ir pan. Antrajame skyrelyje aptariami zoomorfizmai, apibūdinantys žmogaus sudėjimą (kompleksiją), t. y. ūgį ir svorį. Minėtosios reikšmės analizuojamos, pateikiant visus modelius, kurie užfiksuoti “Lietuvių kalbos žodyno” I–IX t., X–XI tomų rankraščiuose ir kartotekoje (raidės S-Z), be to, grožinėje literatūroje.