Gotų kalbos artikelio funkcijos - Vilutis, Juozas (Kalbotyra, 1982)
Ankstyviausiame savo raidos etape gotų k. artikelis atliko sintagmos delimitacinę funkciją. Tolesnis raidos etapas buvo būdvardžių silpnosios linksniuotės fiksavimas ir su tuo susijusi daiktavardžių individualizacija. Gotų k. artikelio raida užsibaigia jo substantyvacine – apibendrinančiąja funkcija.