Būdvardis ir predikatyvinių konstrukcijų implikavimas - Войцикайте, Г. А.; Салькова, Д. А. (Kalbotyra, 1982)
Straipsnyje, remiantis vokiečių kalbos medžiaga, mėginama įrodyti, kad visi būdvardžių junginiai visose pozicijose, išskyrus predikatyvinę, yra implikuojantieji junginiai. Dėl žodžių junginių ar žodžių darybos modelių dėsningumo jie išreiškia tam tikrų šalutinių sakinių semantiką.