Apie šalutinių pažyminio sakinių klasifikaciją - Zamackas, A. (Kalbotyra, 1978)
Straipsnyje polemizuojama su vokiečių kalbos gramatikoje dažniausiai vartojamomis tradicinėmis šalutinių sakinių klasifikacijomis, komentuojamas Leipcigo kalbininko G. Helbigo siūlomas šalutinio pažyminio sakinio skirstymas ir, remiantis semantiniu-sintaksiniu principu, pateikiama minėtojo sakinio klasifikacija.