Būdvardžio, turinčio konkrečią reikšmę prepozicija ir postpozicija - Скиркевичюте, Б. (Kalbotyra, 1976)
Būdvardžio reikšmės pakitimas priklauso ne nuo jo vietos sakinyje – prieš ar po daiktavardžio, o nuo prasminės to daiktavardžio struktūros. Tokiais atvejais, kai būdvardžio vietos pakeitimas nekeičia jo reikšmės, šio būdvardžio vietai turi įtakos autoriaus stilius, ritminiai veiksniai, abiejų sintagmos narių dydis, papildinių buvimas.