Daiktavardžio grupės linksnis XIX–XX a. vokiečių mokslinės periodikos kalboje - Petravičius, L. (Kalbotyra, 1976)
1. XIX–XX a. vokiečių mokslinėje periodikoje daiktavardžio grupė vartojama įvairiais linksniais. Linksnių vartojimo dažnumas nevienodas. Dažniausiai sutinkamas nominatyvo ir datyvo linksnis, rečiau akuzatyvo, dar rečiau genityvo.2. Naujesniuosiuose XX a. tekstuose pastebima tam tikra kai kurių linksnių, ypač nominatyvo ir akuzatyvo, dažnumo dinamika, kurios priežasčių reikėtų ieškoti veiksmažodžio vartojime.