Sintaksinio pobūdžio sudurtiniai būdvardžiai - Voicikaitė, H. (Kalbotyra, 1979)
Straipsnis nagrinėja dienstfertig, talentvoll tipo būdvardžius. Nurodoma jų sintaksinė prigimtis, transformacijos ryšys su kontekstu, antrųjų komponentų voll, gemäß, gerecht, reif, reich, freudig, lustig, fertig semantinis valentingumas, palyginus su omonimine laisva morfema, sintaksinių sudurtinių būdvardžių ekonomiškumas ir ekspresyvumas.