Žodžių junginys kaip skiriamasis kalbos funkcijos bruožas - Drazdauskienė, L. (Kalbotyra, 1979)
Straipsnyje keliamas klausimas apie kalbos funkcijų kaip bendriausių sociolingvistikos ir lingvistinės stilistikos kategorijų konkrečią lingvistinę išraišką ir skiriamuosius bruožus. Konkrečia medžiaga ir nuosekliais argumentais pagrindžiamas teiginys, kad atributyvinis žodžių junginys yra komunikatyvinės ir fatinės kalbos funkcijų skiriamasis bruožas. Komunikatyvinei kalbos funkcijai būdingas įvairiai motyvuotas atributyvinis žodžių junginys, išreiškiantis objektyvią kvalifikaciją, o fatinei kalbos funkcijai – atributyvinis žodžių junginys, išreiškiantis subjektyvią kvalifikaciją.