Apie turinio ir formos struktūras skirtingose kalbose - Кузмицкене, Е. (Kalbotyra, 1975)
Straipsnyje nagrinėjamas skirtingų kalbų turinio ir formos struktūrų klausimas. Vienos kalbos struktūros paaiškėja, kalbos lyginamos su kitų kalbų struktūromis. Tai turi ypač didelę reikšmę svetimų kalbų įsisavinimui. Autorė yra tos nuomonės, kad, studijuojant svetimą kalbą, būtina išmokti ta kalba mąstyti. Tai pasiekti padeda skirtingų sąvokų sistemų įsisavinimas.