Frastiniai segmentai aktualiosios skaidos požiūriu - Баканавичюте-Либерене, С. (Kalbotyra, 1973)
Tarp veiksmažodinių sakinių savotišką vietą užima frastiniai segmentai. Punktuacijos pagalba apiforminti kaip atskiri sakiniai, jie atlieka sakinio dalių funkcijas. Jų vaidmuo aktualiosios skaidos požiūriu priklauso nuo jų santykio su prieš einančiu sakiniu.