Substantyvinių veiksmažodžių darybos ir reikšmės klausimu - Levitienė, L. G. (Kalbotyra, 1973)
Straipsnyje nagrinėjama substantyvinių implicitinių veiksmažodžių daryba sinchroniškai. Straipsnyje prieinama išvada, kad vokiečių kalbos veiksmažodžių darybos modelis priklauso nuo jų ryšio ir semantinio derinamumo su kitais sakinio nariais, nuo modelio komponentų vidinio valentingumo.Substantyviniai implicitiniai veiksmažodžiai klasifikuojami į 12 grupių, kiekvienos grupės veiksmažodžių reikšmė aiškinama, ją transformuojant į sintaksinę konstrukciją.Visų 12 grupių substantyviniai veiksmažodžiai yra kalbos ekonomijos dariniai su “kondensuota” reikšme.