Kai kurie imparfait de l’indicatif laiko formos funkcionaliniai ypatumai - Буткявичене, Г. (Kalbotyra, 1973)
Dėl leksinių, gramatinių bei sintaksinių faktorių poveikio tiesioginės nuosakos imparfait laiko forma įgauna naujų funkcionavimo galimybių. Priklausomai nuo skirtingų konteksto sąlygų išryškėja ne tik įvairūs imparfait laiko bei veikslo niuansai, bet taip pat ir įvairiapusiški šios laiko formos modaliniai atspalviai, kurių variantus apsprendžia priklausomumas skirtingiems lingvistiniams lygiams.