Ankstesnumo ir užbaigtumo santykis plus-que-parfait de l’indicatif laiko formoje - Буткявичене, Г. (Kalbotyra, 1973)
Morfologinė sudurtinių laikų strūktura tam tikru laipsniu apsprendžia jų funkcionalines galimybes. Kadangi laiko forma jungia laiko-veikslo kategorijas, atitinkamai plus-que-parfait laiko formoje gali vyrauti tai užbaigtumo, tai ankstesnumo reikšmė, priklausomai nuo tą formą supančio konteksto.